Onze bijzondere cultuur

Bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen staan professionele vakkennis, constructieve samenwerking en overleg in een open en positieve geest centraal. We investeren overigens in innovatieve technologie en tools, zoals het EVD, het elektronisch verpleegdossier. Zo spelen we proactief in op de snelle evoluties in de zorgsector. En dat komt onze patiënten natuurlijk ten goede.

We bieden de medewerkers het vertrouwen en de ruimte om persoonlijk initiatief te nemen dat nodig is om hun job goed uit te voeren. Tegelijk werkt iedereen aan een aangename en motiverende werksfeer. Ook communicatie krijgt bij ons aandacht: zowel intern tussen collega’s als extern met patiënten, mantelzorgers en zorgpartners.

Bovendien kunnen onze medewerkers rekenen op de best mogelijke ondersteuning in hun job. En op de hulp van een onderlegd en gedreven team, waarin iedereen voor elkaar klaarstaat. Je bent er immers niet alleen voor de patiënten, maar ook voor je collega’s. Die verbondenheid met het Wit-Gele Kruis van Antwerpen draag je ook actief uit.

"Fout" mag voor een keer...

Peter, coördinator mobiele equipe in Antwerpen

Rond de jaarwisseling begint het bij mij te kriebelen en loop ik weer rond met een klein schriftje waar ik her en der vragen in noteer die ik opvang of zie… Nog een kleine 4 maanden tijd om dé WGKA-personeelsquiz ineen te puzzelen!

Vorig jaar vertelde ik al hoe fantastisch het is om met zoveel collega’s achter de schermen te werken aan het jaarlijkse quiz-feest. Dit jaar is het niet anders… De eerste vergadering zit erop en geloof me, wij hebben al goed gelachen.

We vermoeden dat de voorbereiding van de quiz hilarische foto’s gaat opleveren, want zeg nu zelf: de ‘compleet foute wgka-quiz’, daar kan je toch alleen maar knotsgekke beelden bij verzinnen, niet?

Mijn voorbereiding vanaf nu?

  • Foute films
  • Foute series op tv
  • Foute muziek
  • Foute recepten
  • Foute boekskes

>>>> foute quizvragen

Collega's: noteer 22 april al maar in je agenda! Verkleden in thema “mag” uiteraard. Ik geef binnenkort al een eerste aanzet.

Wie gaat er dit jaar als origineelste ‘foute team’ lopen met de felbegeerde snoeptaart?

Ik kijk er weer na uit!

Blogposts over dit thema

22-01-2020
coördinator mobiele equipe

Rond de jaarwisseling begint het bij mij te kriebelen en loop ik weer rond met een klein schriftje waar ik her en der vragen in noteer die ik opvang of zie...

10-01-2020
coördinator mobiele equipe

'Een gezonde geest in een gezond lichaam'

Zoals gewoonlijk maken we aan het begin van het jaar wat goede voornemens. Jammer genoeg zijn vele...

18-11-2019
Zorgkundige

Quizen

Tijdens de jaarlijkse Wit-Gele Kruis quiz waar we met ons als Star Wars verkleed team tweede werden werd ik...

12-07-2019
Diabeteseducator

Ik werk binnen een warme organisatie. Ik voel me hier goed en ik kijk dan ook niet over de muur om elders aan de slag te gaan… Verpleegkundigen zijn vandaag...