Waarom Wit-Gele Kruis van Antwerpen

Patiënten verplegen in hun eigen vertrouwde omgeving, daar waar ze zich het best voelen, daar is het ons om te doen. We tonen ons betrokken, solidair en verantwoordelijk. We kennen ons vak door en door en onderhouden goede contacten in de brede zorgsector zodat we onze patiënten zorg kunnen bieden volgens de nieuwste en beste methodes en gebruik makend van geavanceerde technologie.

In een aangename en motiverende werksfeer krijgen alle medewerkers de ruimte om initiatief te nemen en zichzelf te ontplooien. Tegelijk werken alle collega’s nauw samen in een hecht team. We houden van constructief overleg en van open communicatie met alle betrokken partijen. En we moedigen iedereen aan om zich via coaching en vorming steeds verder en dieper in hun job te ontplooien.

Bij ons aan de slag gaan, betekent een job uitoefenen in eigen regio. Maar er is meer. Zo kun je je persoonlijk en professioneel vervolmaken. Bovendien beland je in een hecht en enthousiast team, waarin iedereen voor elkaar klaarstaat en van aanpakken weet. En waarin op een open manier gecommuniceerd wordt in het voordeel van de patiënt.

Patiënten de best mogelijke zorg toedienen, dat kun je niet alleen. Er is teamwerk voor nodig en samenwerking met heel wat betrokken partijen. Met de patiënten en hun familie natuurlijk. Maar ook met externe zorgpartners, zoals huisartsen en mantelzorgers, of met ziekenhuizen en zorginstellingen, die kunnen bijdragen aan het welzijn van onze patiënten.

Ze vallen op, de collega’s bij ons. Ze hebben de juiste houding en positieve ingesteldheid om zelfstandig en in team onze patiënten op de best mogelijke manier te verzorgen. En dat merk je aan hun gedrag en hun inzet. Kortom aan hun engagement. Het ontgaat ook onze patiënten niet, waarvan er velen elke dag opnieuw uitkijken naar de komst van ‘hun’ verpleegkundige. Onze medewerkers zijn onze ambassadeurs in de regio en in de sector.