Silvio, Zorgkundige in Mechelen-Puurs

  • Silvio
    Zorgkundige
    Mechelen-Puurs
  • Thea
    zorgkundige
    Turnhout

Hoi! Ik ben Silvio. Ik ben zorgkundige in het team Mechelen-Zuid van afdeling Mechelen-Puurs.

Tijdens mijn studies verpleegkunde deed ik in de zomer vakantiewerk als zorgkundige bij het Wit-Gele Kruis. Ik was direct verkocht door de unieke werksfeer, de waarden van het Wit-Gele Kruis en de begeleiding vanuit de afdeling. Nu combineer ik mijn studies verpleegkunde met een vaste job als zorgkundige. Voor mij een ideale combinatie.

Ik woon samen in Boom, heb twee honden, drie katten en mijn hobby’s zijn fotografie, wandelen, lezen en muziek. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in maatschappelijke zaken, actualiteit en innovatie.

Benieuwd naar mijn belevenissen? Ontdek het allemaal op mijn blog!

Een flitsende Quiz

Silvio, zorgkundige in Mechelen-Puurs

Quizen

Tijdens de jaarlijkse Wit-Gele Kruis quiz waar we met ons als Star Wars verkleed team tweede werden werd ik aangesproken door collega Renske uit afdeling Boom. Blijkbaar hebben we allebei dezelfde passie: fotografie. Enkele weken geleden deed ik een oproep via sociale media of er iemand zich geroepen voelde om model te staan tijdens de fotocursus die ik volg via avondcursus.

Al snel kreeg ik een bericht van Renske dat ze dit wel zag zitten, omdat ze weet hoe moeilijk het soms is om modellen te vinden.

Driehoekje onder het oog!

En afgelopen week was het dan zo ver!

De opdracht was: Maak een klassiek Rembrandt-portret. Dit kan je herkennen aan het typische driehoekje dat het licht vormt onder het oog. Zoals Rembrandt dit schilderde bij zijn werken.

Tijdens het afstellen en meten van de belichting is het ideale moment om te babbelen, om het model op haar gemak te stellen. Zo kwam ik te weten dat Renske haar eerste twee modules fotografie bij Filip volgde, dezelfde docent die ik momenteel heb. Dat haar ochtendtoer in Boom in de wijk is waar ik woon, ze gespecialiseerd is in wondzorg, ze momenteel aan het specialiseren is in stomazorg, ze in haar vrije tijd een cursus Photoshop aan het volgen is… een bezige bij!

De shoot was enorm leuk en het was een meerwaarde dat Renske ook een geschoold fotografe is want als de docent wat moeilijke vragen stelde gaf ze hints om het antwoord te geven en ze zocht mee naar oplossingen voor problemen die we hadden! 

Zo zie je maar wat deelname aan de jaarlijkse quiz kan teweeg brengen!

Het resultaat van de fotoshoot kan je onder deze post bekijken!!!

Ps: Dank je wel Renske om ons model voor een avond te zijn! Als je zelf ooit een model nodig hebt, laat maar iets weten hé!

Laatste nieuwe blogposts

18-11-2019
Zorgkundige

Quizen

Tijdens de jaarlijkse Wit-Gele Kruis quiz waar we met ons als Star Wars verkleed team tweede werden werd ik...

27-08-2019
Zorgkundige

Vakantietijd

De zomervakantie zit er voor de vele studenten helaas terug op. Nog wat blokken voor de herexamens, klaar maken voor...

18-07-2019
Zorgkundige

Innovatieve cultuur

Bij het Wit-Gele Kruis van Antwerpen gebruiken we de nieuwste procedures en volgen we de nieuwste technieken en...

07-12-2018
Zorgkundige

 

De winter komt er aan, de donkere dagen liggen in ‘t verschiet.

Ik zoek een huis, maar vind het niet....