Ilse, verpleegkundige in Turnhout

Al tijdens mijn stage bij het Wit-Gele Kruis, 19 jaar geleden, wist ik meteen: dit is het! Als je wil werken met je hart, dan kom je volgens mij vanzelf bij een job in de thuisverpleging terecht. Het contact met de patiënten is zo anders dan in een ziekenhuis. Bij mensen thuis komen geeft een heel andere sfeer. Mijn werk voelt eerder aan als een hobby.

Vroeger hoorde je wel eens dat thuisverpleging vooral veel hygiënische zorgen inhield. Dat is al lang niet meer. Onze job is net heel afwisselend. Je komt in verschillende huizen, bij verschillende mensen, die allemaal andere zorg nodig hebben: wondzorg, oncologische zorg, het afkoppelen van poortkatheters, hulp bij medicatie...

En als ik ergens mee worstel, dan kan ik altijd terugvallen op de collega’s van mijn team, het hoofd zorg, de referentieverpleegkundigen, diabeteseducatoren en het verpleegtechnisch supportteam.

De band met mijn patiënten is hecht. Het voelt zowel voor hen als voor mij zo vertrouwd aan. En bij sommigen doe ik blijkbaar zelfs hun hart wat sneller slaan… Zalig toch!?